Novembre
Què hem de menjar aquest novembre?
El novembre és època de pluges, els dies són més curts –i hi ha menys hores de llum– i és el moment en què els animals comencen a migrar. Tots aquests canvis en la natura repercuteixen també en el mercat.
Com ja sabem, és important ser conscient de quins aliments han de ser a la taula en cada moment de l’any, tant per ser respectuosos amb el que el cos necessita com per apostar per un consum proper i de temporada que beneficiï la cura del planeta.
Al novembre la tardor ja és molt intensa i ens hem de començar a preparar per a l’hivern; per això cal prioritzar vegetals que requereixen molta pluja i frescor. Però no ens confonguem, ja que la pluja portarà frescor a l’hort i calor a la taula perquè podrem aprofitar encara les arrels com la pastanaga, el porro i la remolatxa a través de plats deliciosos amb les cremes calentes com a protagonistes.
Les verdures cultivades dins la terra són de temperatura calenta, per això, tot i que necessiten pluges fortes per créixer, mantenen internament tota la calor del cultiu per traslladar-la al cos i escalfar-nos des de dins. Segons aquesta perspectiva, ara és hora d’assegurar a la cuina un suport de calor i una cocció de faciliti l’assimilació, ja que el fred és l’enemic de la digestió. Per això, convé moderar el consum de crus segons l’estat intern de cadascú.
Comentarios
Publicar un comentario